Porodični vikend

Porodični vikend biće održan 2. i 3. juna, od 11 do 17 časova, u bioskopu Cine Grand Capitol Park Rakovica. Na repertoaru su najnoviji porodični filmovi, kao i uzbudljiva avantura "Čarobni princ".

U subotu i nedelju, najmlađi posetioci će moći da se zabave u kreativno edukativnoj radionici, koju organizuje Vijuganje: Klub za kreativno druženje.

Klub je namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta sa idejom da upoznaju svoju kreativnost i da nauče da je izraze. Kroz različite projekte deca posmatraju svet oko sebe, služe se različitim stvaralačkim tehnikama (crtanje, slikanje, modelovanje, konstruisanje, istraživanje, eksperimentisanje, kuvanje, itd.) koristeći razne materijale (papir, drvo, vunica, glina, kamen, žica, itd.) i pribore za rad (olovka, četkica, alat za rezbarenje, igla, pištolj za plastiku, čekić, itd.). Projekti su osmišljeni tako da kod dece razvijaju apstraktno mišljenje i logiku. 

Mališani koji su članovi „Porodičnog kluba“, uz kupljenu kartu dobijaju na poklon besplatne kokice i Mali Politikin Zabavnik, dok jedan njihov roditelj plaća kartu po povoljnijoj ceni. 

Članstvo u Porodičnom klubu je besplatno i namenjeno je deci do 13 godina, koja će uz karticu ovog kluba ostvariti specijalne popuste prilikom kupovine bioskopske karte, a uz svaku kupovinu ulaznice na poklon će dobiti kokice. Roditelj/pratilac, takođe, ostvaruje popust pri kupovini ulaznice za sve filmove preporučene deci do 13 godina. Popust za roditelje/pratioce važi svakog radnog dana do 17 časova, kao i za Porodični vikend, koji se održava svakog prvog vikenda u mesecu. Uz jednog korisnika Porodične kartice se dobija mogućnost kupovine jedne karte po sniženoj ceni za pratioca ili roditelja nosioca kartice.